Ajdova kaša z zelenjavo
Objavil/a vera dne 11. oktober 2012
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Priprava
Ajdovo kašo namočite v hladni vodi. Medtem očistite zelenjavo in jo narežite na koščke oz. kolobarje.
V globoki ponvi segrejte olje in na njem pražite zelenjavo, da se zmehča. Po potrebi dodajte malce vode, solite, poprajte in začinite z majaronom. Umešajte odcejeno ajdovo kašo in zalijte s približno 100 ml slane vode ali juhe.
Rahlo kuhajte dokler kaša ne popije vode in se zmehča. Če ni dovolj mehka, prilijte še malce vode in še nekaj časa kuhajte. Ko je kaša mehka, jo odstavite, umešajte žlico kisle smetane in sesekljan peteršilj.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
