Z dobrim receptom se daleč pride

Bolonjska omaka

0
Sestavine za: 6 oseb
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 korenček
  • 1 steblo stebelne zelene
  • 50 g pancete (ali prekajene slanine)
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 300 g mešanega mletega mesa
  • 100 ml rdečega vina
  • 200 ml čiste juhe (goveje, lahko iz bio kocke)
  • 1 pločevinka paradižnika (pelati, 400 g)
  • sol
  • poper
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: vsaj 60 minut

Priprava

Korenček ostrgajte, zeleno očistite in oboje čim bolj drobno narežite, lahko ju tudi naribate. Čebulo in česen olupite in na drobno sesekljajte. Na drobno narežite tudi panceto. 

V kozici segrejte olje in na njem stekleno podušite čebulo (pazite, da ne porjavi). Dodajte panceto in jo pecite le toliko časa, da spusti maščobo. Nato dodajte še česen, korenček in zeleno ter vse skupaj na rahlo prepražite. Dodajte mleto meso in ga pražite, da rahlo porjavi in se razpusti v mrvice. Prilijte vino in pustite, da skoraj popolnoma povre. Ves čas mešajte in pazite, da se sestavine ne zažgejo.

Paradižnik razrežite kar v konzervi in ga skupaj z mesno juho dodajte v omako. Rahlo solite in pri nizki temperaturi kuhajte še vsaj pol ure, še bolje pa eno uro. Po potrebi dolijte še mesno juho. Kuhano omako po okusu začinite s soljo in poprom.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!