Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Brownies (rjavčki)

3
V povprečju: 3 (št. glasov: 1 )
Sestavine za: 16 kosov
  • 180 g jedilne čokolade
  • 150 g masla
  • 4 jajca (velikosti L)
  • 200 g sladkorja
  • 1 zavitek vaniljeva sladkorja
  • 100 g moke
  • 180 g čokoladnih kapljic (ali jedilne čokolade)
Vir: Mrs Fields
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 2 uri

Priprava

Pečico segrejte na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Namastite pekač.

Čokolado razlomite, maslo narežite na koščke in oboje v vroči vodni kopeli med mešanjem stopite.

Z električnim mešalnikom stepajte jajca približno 5 minut, da narastejo. Dodajte sladkor in vaniljev sladkor ter stepajte, dokler se sestavini ne zmešata in močno narasteta.

Dodajte stopljeno čokolado z maslom in pri nizki hitrosti stepajte, da dobite enakomerno zmes. Počasi dodajte še moko.

S testom napolnite pekač, ga gladko poravnajte in enakomerno potresite s čokoladnimi kapljicami ali koščki jedilne čokolade. Pecite od 45 do 55 minut oz. dokler ne izvlečete čistega zobotrebca, ko ga zabodete v sredino testa.

Rjavčke ohladite na sobno temperaturo, nato jih pokrijte s folijo in postavite v hladilnik za najmanj 1 uro. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!