Bučna juha
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 10 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Čebulo olupite in sesekljajte, bučo narežite na večje kocke.
Na maslu prepražite sesekljano čebulo, dodajte narezano bučo, še malce prepražite, zalijte z juho in skuhajte do mehkega (od 15 do 30 minut). Bučne pečke pražite v ponvi brez dodane maščobe, da zadišijo. Stresite jih v skledico in prihranite.
Odstavite juho, po okusu solite in poprajte, dodajte polovico kisle smetane ter s paličnim mešalnikom pretlačite.
Juho ponudite z žličko kisle smetane, potresite z bučnimi pečkami in pokapajte z bučnim oljem, ki ga z zobotrebcem razvlečete v vzorček.
Namigi
V juho lahko dodate por in krompir ali pa krompir in pomarančni sok.
Začinite jo lahko s koprcem ali pa z majaronom, muškatnim oreščkom in medom. Dobro se ujame tudi s pekočo papriko ali čilijem.
Buče hokaido imajo trdo lupino, ki pa se med kuhanje popolnoma zmehča, zato te vrste buč ni potrebno lupiti. Namesto z hokaido bučo lahko juho pripravite tudi iz kakšne druge vrste buč.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
