Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Hiter čili z mesom

0

Ekspresna različica tradicionalne mehiške jedi.

Sestavine za: 4 osebe
  • 400 g mletega govejega mesa
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1,5 žlice paradižnikove mezge
  • 1 žlička mletega koriandra
  • 1 žlička orientalske kumine (kumin)
  • 1/2 žličke čilija v prahu (oz. po okusu)
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
  • 1 pločevinka rdečega fižola (400 g)
  • 1 paličica cimeta
  • 2 žlici olja
  • sol
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 40 minut

Priprava

Čebulo olupite in drobno sesekljajte. V loncu segrejete olje in na njem pri nizki temperaturi približno 10 minut počasi dušite čebulo. Dodajte strt česen, vse začimbe, paradižnikovo mezgo in meso ter ga med stalnim mešanjem drobljivo rjavo prepražite. Solite, dodajte paradižnik in fižol ter zalijte s toliko vode ali juhe, da dobite gosto enolončnico. Zavrite in kuhajte približno 30 minut.

Kuhan čili po okusu še dodatno začinite z mletim čilijem in kuminom. Ponudite ga z žlico kisle smetane, potresenega s kockami svežega paradižnika in z zelenjem koriandra. Zraven ponudite bel kruh ali koruzni narastek oziroma kruh.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!