Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Hobotnica v pečici s krompirjem

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 hobotnica (pribl. 1 kg)
  • 1 kg krompirja
  • 1 čebula
  • 3 stroki česna
  • oljčno olje
  • sol, poper
  • rožmarin
  • 100 ml belega vina
  • kozice, paradižnik, paprika (po želji)
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 90 minut

Priprava

V pekač zlijte približno 4 žlice olja. Krompir in čebulo olupite, narežite na krhlje in položite v pekač. Premešajte z oljem in rahlo solite.

Na mešanico postavite hobotnico (če ste jo predhodno zamrznili, bo mehkejša) in dodajte vejice rožmarina. Dodate lahko tudi zelenjavo in kozice. Pekač pokrijte s folijo in v pečici ogreti na 180 stopinj pecite približno 60 minut.

Tik pred koncem peke odstranite folijo, zalijte z vinom, in zapecite, da dobi krompir zlato rjavo barvo. Potresite s sesekljanim česnom in peteršiljem.

Namigi

Navadno hobotnica spusti precej vode. Vseeno pa med peko večkrat preverite in jo po potrebi zalijte z vodo.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!