Hobotnica v pečici s krompirjem
Objavil/a vera dne 11. oktober 2012
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 90 minut |
Priprava
V pekač zlijte približno 4 žlice olja. Krompir in čebulo olupite, narežite na krhlje in položite v pekač. Premešajte z oljem in rahlo solite.
Na mešanico postavite hobotnico (če ste jo predhodno zamrznili, bo mehkejša) in dodajte vejice rožmarina. Dodate lahko tudi zelenjavo in kozice. Pekač pokrijte s folijo in v pečici ogreti na 180 stopinj pecite približno 60 minut.
Tik pred koncem peke odstranite folijo, zalijte z vinom, in zapecite, da dobi krompir zlato rjavo barvo. Potresite s sesekljanim česnom in peteršiljem.
Namigi
Navadno hobotnica spusti precej vode. Vseeno pa med peko večkrat preverite in jo po potrebi zalijte z vodo.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
