Holandska omaka
        Objavil/a vera dne 12. april 2010      
      
    Tradicionalna spremljevalka belušev
|  | Sestavine za: 4 osebe 
 Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 20 minut | 
Priprava
Maslo narežite na koščke in v kozici pri nizki temperaturi stopite. Nato pri nizki temperaturi maslo kuhajte približno 10 minut in med tem s penavko pobirajte izločene pene.
V manjšo kozico denite rumenjake, vino oz. vodo in sol. Kozico postavite v vročo vodno kopel in rumenjake stepajte z metlico (ali mešalnikom) od 2 do 3 minute, da nastane bela penasta zmes.
Sprva po kapljicah, potem pa v tankem curku dodajajte tekoče maslo. Ves čas stepajte. Na koncu omako po okusu solite in ji primešajte limonin sok.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
 Tiskalniku prijazna oblika Tiskalniku prijazna oblika
