Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Jota

0

Zelje ali repa? Izbira je vaša!

Sestavine za: 8-10 oseb
  • 500 g fižola
  • 500 g krompirja
  • 500 g kislega zelja (ali kisle repe)
  • 150 g slanine (ali pancete ali 2 žlici olja)
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 lovorov list
  • 1/2 žlice ostre moke
  • sol
  • poper
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 60 minut

Priprava

Vsako posebej skuhajte fižol (predhodno namočen), na kose narezan krompir in zelje oz. repo.

Slanino oz. panceto drobno sesekljajte. Sesekljate tudi čebulo in česen. V ponvi razpustite slanino in na njej zarumenite sesekljano čebulo (čebulo lahko prepražite tudi na segretem olju) , potresite z moko, rahlo prepražite in malce zalijte z vodo. V večjem loncu zmešajte fižol, zelje oz. repo in krompir (skupaj z vodo v kateri so se kuhali), dodajte prežganje, strt česen, lovorov list, sol in poper ter vse temeljito premešajte in prekuhajte.

Namigi

Kislo zelje oz. repo morate kuhati ločeno od krompirja in fižola. V nasprotnem primeru se zaradi kisline ne bosta skuhala do mehkega.

Namesto z moko lahko joto zgostite tudi s pretlačenim fižolom.

Fižol v pločevinki skrajša čas priprave jedi.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!