Jota
Zelje ali repa? Izbira je vaša!
![]() | Sestavine za: 8-10 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Priprava
Vsako posebej skuhajte fižol (predhodno namočen), na kose narezan krompir in zelje oz. repo.
Slanino oz. panceto drobno sesekljajte. Sesekljate tudi čebulo in česen. V ponvi razpustite slanino in na njej zarumenite sesekljano čebulo (čebulo lahko prepražite tudi na segretem olju) , potresite z moko, rahlo prepražite in malce zalijte z vodo. V večjem loncu zmešajte fižol, zelje oz. repo in krompir (skupaj z vodo v kateri so se kuhali), dodajte prežganje, strt česen, lovorov list, sol in poper ter vse temeljito premešajte in prekuhajte.
Namigi
Kislo zelje oz. repo morate kuhati ločeno od krompirja in fižola. V nasprotnem primeru se zaradi kisline ne bosta skuhala do mehkega.
Namesto z moko lahko joto zgostite tudi s pretlačenim fižolom.
Fižol v pločevinki skrajša čas priprave jedi.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
