Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Kari iz leče, sladkega krompirja in čičerke

0
Sestavine za: 3 osebe
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlička orientalske kumine
  • 1 žlička gorčičnih semen
  • 1 žlica karija
  • 100 g rdeče ali zelene leče (ali mešanice)
  • 2 sladka krompirja (srednje velikosti)
  • 500 ml zelenjavne osnove (ali vode)
  • 1 pločevinka paradižnika v koščkih (400 g)
  • 1 pločevinka čičerke
  • nekaj vejic zelenja koriandra
  • olje
  • sol
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 40 minut

Priprava

Lečo oplaknite, sladki krompir olupite in narežite na kocke. Čičerko odcedite. Koriander grobo sesekljajte, olupite in sesekljajte čebulo.

V večji posodi segrejte olje in na njem do mehkega podušite čebulo. Dodajte začimbe, vse skupaj še približno 1 minuto pražite, nato umešajte lečo in sladki krompir ter zalijte z zelenjavno osnovo in paradižnikom.

Zavrite in pri nizki temperaturi pokrito kuhajte približno 20 minut, da se leča in krompir zmehčata. Nato umešajte še čičerko, vse skupaj segrejte in po okusu še dodatno začinite (sol, čili).

Začinite, potresite s koriandrom in ponudite z rižem ali indijskim kruhom naan.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!