Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Kavni kukiji s koščki čokolade

0
Sestavine za: 50 kukijev
  • 2,5 skodelice moke (275 g)
  • 1/3 skodelice kakava v prahu (40 g)
  • 1/2 žličke sode bikarbone
  • 1/4 žličke soli
  • 2 žlički instantne kave
  • 2 žlički kavnega likerja
  • 100 g sladkorja (belega)
  • 150 g rjavega sladkorja
  • 125 g masla (sobne temperature)
  • 2 jajci (velikosti L)
  • 300 g jedilne čokolade
Vir: Mrs Fields
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: ena ura

Priprava

Segrejte pečico na 160 stopinj (ventilatorsko na 140). Jedilno čokolado grobo sesekljajte. Pekače obložite s papirjem za peko. 

V skledi zmešajte moko, kakav, sodo in sol. V skledici v kavnem likerju raztopite instantno kavo. V večji skledi z električnim mešalnikom penasto stepite obe vrsti sladkorja in maslo. Dodajte jajca in kavni liker ter pri srednji temperaturi stepajte, da dobite gladko zmes.

Dodajte mešanico moke in sesekljano čokolado ter pri nizki hitrosti mešajte le toliko, da se sestavine povežejo.

S pomočjo dveh žlic (ali žlice za sladoled) na pekač polagajte kupčke testa. Kukije pecite od 23 do 25 minut. Pečene takoj prestavite s pekača na ravno hladno podlago in počakajte, da se ohladijo.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!