Koruzni žganci
Za prilogo, zajtrk ali malico
![]() | Sestavine za: 4-6 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Priprava
V loncu zavremo 1 l vode in jo rahlo solimo. Nato vanj naenkrat stresemo 500 g koruzne moke, tako da nastane kup in pustimo rahlo vreti 10 minut. V sredini kepe moke s kuhalnico naredimo luknjo (lahko tudi dve), da dobimo nekaj podobnega vulkanu. Pri nizki temperaturi kuhamo še približno 30 minut.
Nato odlijemo VSO vodo v drugo posodo, žgancem pa dodamo 2 žlici olja (lahko tudi masti ali masla).
Z dvorogimi vilicami začnemo mešati in mešamo, dokler se moka ne sprime v žgance (kar traja kar nekaj časa). Če so žganci presuhi (to se zgodi res redko), po žlicah dodajamo odlito vodo.
Namigi
Za kuhanje žgancev je najbolj primeren visok in ozek lonec, predvsem pa naj bo dovolj velik, da ne bo voda kipela po štedilniku.
Koruzne žgance lahko za zajtrk ali večerjo ponudimo z medom in mlekom.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika