Limonin kolač
![]() | Sestavine za: 24 kosov
za preliv
za posip
Vir: Mrs Fields Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: dve uri |
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj (ventilatorsko na 160). Namastite in pomokajte dva podolgovata pekača ali en pekač za šarkelj.
V večji skledi z električnim mešalnikom pri nizki hitrosti zmešajte moko, sladkor, sol in pecilni prašek. Dodajte maslo v koščkih, pinjenec (oz. jogurt) in 3 jajca ter pri nizki hitrosti stepajte, da se sestavine povežejo. Nato pri najvišji hitrosti stepajte 2 minuti.
Dodajte limonin sok in lupinico ter ju pri srednji hitrosti umešajte. Nato eno za drugim postopoma dodajte še preostala tri jajca in vsakič pri najvišji hitrosti stepajte 30 sekund.
S testom napolnite pripravljen pekač in v ogreti pečici pecite od 50 do 60 minut oz. dokler ne izvlečete čistega zobotrebca zapičenega v sredino testa.
Med peko pripravite preliv. Limonin sok in sladkor v manjši kozici pri nizki temperaturi med mešanjem segrevajte dokler se sladkor ne raztopi.
Pečen kolač vzemite iz pečice, ga večkrat prebodite z zobotrebcem in prelijte s polovico preliva. Kolač pustite v pekaču približno 15 minut. Nato ga prevrnite na krožnik ali pladenj, premažite s preostalim prelivom in pustite, da se ohladi. Preden ga ponudite, ga še potresite s sladkorjem v prahu.
Namigi
Za kolač uporabite sveže naribano limonino lupinico ekološko pridelanih limon, ki po obiranju niso bile obdelane s konzervansem.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
