Mafini z ingverjem in pomarančnim likerjem
![]() | Sestavine za: 12 mafinov
Za preliv (po želji)
Vir: Mafini, Učila Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Priprava
Pečico segrejte na 180 stopinj. Vdolbinice pekača za mafine namastite in potresite z moko ali obložite s papirnatimi modelčki.
Ingver drobno sesekljajte. Zmešajte moko, sesekljan ingver, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol. V drugi skledi penasto zmešajte maslo in sladkor, dodajte pomarančno lupinico in mlet ingver. Umešajte še jajce, pomarančni sok in liker.
Nato v mokre sestavine na hitro umešajte mešanico moke. Zmešajte le toliko, da se suhe sestavine navlažijo in povežejo.
S testom napolnite vdolbinice pekača za mafine do treh četrtin in jih na sredini pečice pecite približno 20 minut. Po potrebi podaljšajte čas pečenja. Pečene mafine vzemite iz pečice, pustite malce počivati, nato jih zložite na rešetko in pustite, da se ohladijo.
Iz vseh sestavin zmešajte gost preliv. Po potrebi dodajte še žlico vode. S prelivom prevlecite ohlajene mafine.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
