Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Mafini z jabolki in ovsenimi kosmiči

0
Sestavine za: 12 mafinov
  • 1 1/2 skodelice ovsenih kosmičev (120 g)
  • 1 1/4 skodelice moke (120 g, lahko polnozrnate)
  • 3/4 žličke cimeta
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 3/4 žličke sode bikarbone
  • 1 skodelica jabolčne čežane (lahko iz kozarca)
  • 1/2 skodelice mleka (120 ml)
  • 1/2 skodelice rjavega sladkorja (100 g)
  • 5 žlic olja (70 ml)
  • 1 jajce
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 40 minut

Priprava

Pečico segrejte na 200 stopinj (ventilatorsko na 180). Pekač za mafine namastite oz. obložite s papirnatimi manšetami.

Zmešajte kosmiče, moko, cimet, pecilni prašek in sodo.

V drugi skledi zmešajte čežano, mleko, rjav sladkor, olje in jajce. Dodajte mešanico suhih sestavin in na hitro zmešajte, toliko da se sestavine povežejo.

S testom napolnite pekač oz. modelčke in pecite približno 20 minut.

 

Namigi

Ena skodelica meri 240 ml.

Namesto jabolčne čežane lahko uporabite tudi naribana jabolka. Po okusu nato prilagodite količino sladkorja in za malenkost povečajte količino mleka. Količino mleka povečajte tudi, če uporabljate polnozrnato moko.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!