Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Mesni trakovi s papriko

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1 čebula
  • 1 strok česna
  • 1 vejica timijana
  • sol
  • 400 g svinjine za zrezke (ali piščančjih prsi)
  • kajenski poper
  • 1 feferon (po želji)
  • oljčno olje
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 30 minut

Priprava

Paprike razpolovite, jim odstranite semenje in narežite na grižljaj velike koščke. Čebulo olupite in narežite na tanke krhlje. Česen olupite in narežite na rezine. Meso narežite na tanke trakove. 

V ponvi segrejte olje in na njem stekleno prepražite čebulo. Dodajte česen in papriko ter vejico timijana. Po želji dodajte še feferon in med mešanjem pražite približno 5 minut. Rahlo solite in odstranite iz ponve.

V ponvi zopet segrejte nekaj olja in na njem z vseh strani med mešanjem opecite meso. Dodajte papriko, vse skupaj še malce popecite in po okusu začinite s soljo in kajenskim poprom.

 

Namigi

Zraven se prileže pečen krompir ali riž.

Za spremembo namesto mesnih trakov specite zrezke, prilogo iz paprike pa postrezite posebej.

Namesto s timijanom jed začinite z mešanico začimb za mehiško kuhinjo in nadevajte v tortilje.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!