Omleta z jabolki
Sladko-kisla in malce cimetasta.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Vir: Neva Miklavčičn Predan: Štirje letni časi v kuhinji Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Jabolka razrežite na četrtine, jim odstranite peščišče, olupite, narežite na tanke rezine in denite v skledo. Potresite jih z žlico sladkorja in cimetom, pokapajte z limoninim sokom, rahlo zmešajte in pustite, da se prepojijo.
Penasto zmešajte rumenjake in preostal sladkor, nato rahlo umešajte še moko, mleko in ščepec soli. Beljake stepite v čvrst sneg. Mešanici rumenjakov prvo umešajte žlico snega, da vse skupaj malce razrahljate, nato pa pazljivo umešajte še preostal sneg.
V ponvi segrejte malce masla, nanj vljite testo in ga obložite z rezinami jabolk. Ko je omleta na eni strani pečena, jo obrnite in specite še na drugi.
Namigi
Omlete ne pecite pri previsoki temperaturi, ker bo zunaj zažgana, znotraj pa še surova.
Pečeno omleto potresite s sladkorjem v prahu, lahko jo ponudite z vaniljevim sladoledom in stepeno smetano, ali pa z vaniljevo omako.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
