Pasulj
Objavil/a vera dne 1. september 2010
![]() | Sestavine za: 4-6 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut + namakanje čez noč |
Priprava
Fižol operite in čez noč namočite. Vso zelenjavo in čebulo, razen feferona, očistite in na drobno narežite.
Fižolu odlijte vodo, prilijte hladno vodo (pribl. 1,5 l) in dodajte na drobno narezano čebulo in zelenjavo ter cel feferon. Dodajte tudi prekajeno meso in kuhajte dokler se meso in fižol ne zmehčata.
Meso poberite iz lonca. V ponvici segrejte olje in na njem prepražite paradižnikovo mezgo. Dodajte zajemalko kuhanega fižola in ga pretlačite. Umešajte še sesekljan česen in papriko v prahu ter vse skupaj vrnite v lonec in tako zgostite pasulj.
Še enkrat prevrite in premešajte, da se okusi povežejo. Če je pasulj še vedno preredek, pretlačite še malce fižola. Meso narežite na kose in ponudite s pasuljem.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
