Pečen ananas v kokosovi omaki
Objavil/a vera dne 18. december 2012
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 15 minut |
Priprava
Svež ananas olupimo, narežemo na kolute, izrežemo stržen, zložimo v posodo, prelijemo z javorovim sirupom in rumom ter pustimo malce stati. Nariban kokos v ponvi brez dodatne maščobe svetlo rjavo popražimo.
Ananas poberemo iz ruma, ga osušimo in na vročem maslu popečemo z obeh strani. Nato ga poberemo iz ponve in postavimo na toplo.
V ponev kjer se je pekel ananas zlijemo kokosovo mleko ter mešanico ruma in sladkorja v kateri se je namakal ananas. Zavremo in zgostimo z žličko gladko razmešanega škroba. Po okusu še dodatno sladkamo oz. dodamo še malce ruma ali ananasovega soka.
Ananas zložimo na krožnik, prelijemo z omako, potresemo s prepraženim naribanim kokosom moko in po želji dodamo še stepeno smetano in/ali sladoled.
foto: Thinkstock
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
