Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Pečena prosena kaša z zelenjavo

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 1 skodelica prosene kaše (250 ml)
  • 500 g mešane zelenjave (korenček, grah, por, paprika, čebula, bučke ...)
  • 1/2 šopka peteršilja
  • 3 zvrhane žlice naribanega sira
  • 2 žlici kisle smetane
  • sol
  • poper
Čas priprave: 50 minut
Čas od začetka do konca: 90 minut

Priprava

Proseno kašo skuhajte po navodilih na embalaži v slani vodi ali zelenjavni juhi. Zadnjih par minut kuhanja dodajte zelenjavo in vse skupaj skuhajte do konca. Mešanico po okusu začinite s soljo in poprom ter umešajte sesekljan peteršilj.

Segrejte pečico na 200 stopinj (ventilatorsko na 180).

Pekač namažite z oljem in vanj naložite polovico mešanice kaše in zelenjave. Premažite s polovico kisle smetane, posujte s polovico naribanega sira in pokrijte s preostalo mešanico kaše in zelenjave. Premažite s preostalo smetano in posujte s preostalim sirom ter pecite približno 30 minut, do zlato rumene barve.

Namigi

Namesto sveže zelenjave lahko uporabite tudi mešanico zamrznjene zelenjave.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!