Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Polenta z zelenjavo

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 200 g koruznega zdroba oz. polente
  • oljčno olje
  • 1/2 čebule
  • 500 g mešane zelenjave (korenček, grah, por, zelje, ohrovt, paprika, koromač, paradižnik ...)
  • sol
  • 1 jajce
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 žlici naribanega sira
  • muškatni orešček
  • peteršilj
Čas priprave: 30 minut
Čas od začetka do konca: 60 minut

Priprava

V vreli juhi ali slani vodi skuhajte polento po navodilu na embalaži. Kuhano polento zlijte v namaščen pekač in jo gladko poravnajte.

Vso zelenjavo operite, očistite, narežite in na vročem olju med mešanjem podušite, da se zmehča. Po potrebi jo med dušenjem malce zalijte z vodo ali juho. Zelenjavo solite in naložite na polento.

Segrejte pečico na 200 stopinj.

Zmešajte jajce in kislo smetano. Po želji lahko dodate tudi nariban sir. Mešanico začinite s soljo in muškatnim oreščkom ter prelijte preko zelenjave.

Polento z zelenjavo pecite v pečici približno 30 minut, da se preliv strdi. Pečeno jed potresite s svežim sesekljanim peteršiljem.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!