Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Polnjene bučke

0
Sestavine za: 6 oseb
  • 6 bučk
  • 500 g mletega mesa
  • 2 čebuli
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici olja
  • sol
  • poper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
Čas priprave: 20 minut
Čas od začetka do konca: 50 minut

Priprava

Bučke operite, po potrebi tenko olupite in jim izdolbite sredico. Čebulo in česen drobno sesekljajte. Čebulo na vročem olju popražite, da postekleni. Dodajte česen, meso in eno žlico peteršilja ter dobro zmešajte, da se meso razpusti. Nato dodajte še zrezano in izdolbeno bučkino sredico, zmešajte ter dušite, da voda povre.

Zmes ohladite, z njo napolnite bučke, jih zložite v pekač in postavite v pečico, ki ste jo predhodno ogreli na 180 (ventilatorsko na 160) stopinj ter pecite 30 minut. Pečene potresite s preostalim peteršiljem.

 

 

Namigi

Pred peko lahko bučke potresete tudi z naribanim sirom ali obložite z rezinami mocarele.

Nadev lahko še dodatno začinite z zelišči kot so rožmarin, timijan, majaron, bazilika ... Lahko mu dodate tudi sesekljan paradižnik.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!