Rezanci s šparglji
Hitro, enostavno in zelo okusno.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 20 minut |
Priprava
Za jed vzemite sveže tanke zelene šparglje, ki jih ni potrebno lupiti. Debelejšim bo morda potrebno olupiti spodnjo tretjino. Odrežite jim olesenele konce in narežite na tanke obročke. Vršičke pustite cele.
Na trakove oz. ploščice narežite slanino.
V ponvi segrejte žlico oljčnega olja in na njem hrustljavo prepražite slanino, dodajte beluše in jih pražite, da se zmehčajo.
Rezance skuhajte po navodilu na embalaži. Nato jih odcedite in pri tem prestrezite nekaj vode v kateri so se kuhali. Rezance zmešajte s šparglji in slanino ter pustite stati približno 2 minuti, da se okusi prepojijo. Če so presuhi, umešajte še nekaj vode v kateri so se kuhali.
Jed po želji potresite z grobo mletim poprom in/ali parmezanom.
Namigi
Če boste uporabili sušene rezance, jih za 4 osebe potrebujete približo 300 g.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
