Rižota z gobami
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Gobe očistimo in narežemo na lističe. Čebulo olupimo in drobno sesekljamo. Ravno tako drobno sesekljamo peteršilj in česen. Juho segrejemo.
V širši posodi segrejemo oljčno olje in na njem stekleno podušimo sesekljano čebulo in česen. Dodamo gobe in jih pražimo toliko časa, da izpari vsa tekočina. Rahlo jih solimo in popramo ter dodamo riž. Riž med mešanjem malce prepražimo, nato ga zalijemo z vinom. Znižamo temperaturo in mešamo dokler tekočina ne izpari. Dodamo zajemalko vroče juhe in mešamo dokler tekočina ne izpari. Nato dodamo novo zajemalko juhe. Postopek ponavljamo približno 15 minut, oz. dokler ni riž ravno prav kuhan. V sredini mora ostati čvrst.
V kuhano rižoto umešamo smetano in sesekljan peteršilj, po želji začinimo s sveže mletim poprom, posujemo s sveže naribanim parmezanom in takoj ponudimo.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
