Ribji brodet
Objavil/a vera dne 23. september 2012
![]() | Sestavine za: 6 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Priprava
Čebulo olupite in narežite na lističe. Česen olupite in sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico. Segrejte olje in na njem podušite čebulo.
Ko postekleni, dodajte česen in na koščke narezane ribe in morske sadeže. Med mešanjem pražite, da izhlapi vsa tekočina, zalijte z vinom ter dodajte papriko, paradižnik, sol, poper in začimbe.
Sveže začimbe dajte v vrečko za čaj ali jih zavijte v gazo in jo odstranite, preden brodet ponudite. Pokrit brodet dušite pri nizki temperaturi približno 20 minut.
Ponudite ga s polento.
Namigi
Brodet bo še okusnejši, če boste namesto vode vzeli juho, v kateri ste z jušno zelenjavo kuhali ribje glave in hrbtenico.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
