Segedinski golaž
![]() | Sestavine za: 6 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 60 minut |
Priprava
Meso narežite na ne premajhne koščke. Čebulo olupite in narežite na lističe. Česen olupite, sesekljajte ali iztisnite skozi stiskalnico.
Na ogretem olju pražite na lističe narezano čebulo. Ko postekleni, dodajte česen in meso. Med mešanjem pražite, da izhlapi vsa tekočina, poprašite z moko, dodajte kislo zelje, papriko, paradižnik, sol, poper in začimbe ter prelijte s toliko vode, da bosta meso in zelje prekrita. Pokrito dušite 45 minut, oziroma dokler se meso ne zmehča. Po potrebi prilijte še malo juhe.
Namigi
Segedinski golaž lahko izboljšate z žlico kisle smetane. Če je preredek, dodajte kisli smetani žličko moke ali košček kuhanega krompirja, gladko zmešajte in dodajte k zelju.
Namesto z vodo, segedin zalijte z juho.
Zraven ponudite kuhan krompir.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
