Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Sendvič s puranjim zrezkom

0
Sestavine za: 4 osebe
  • 4 polnozrnate žemlje
  • 4 tanki puranji zrezki (po 100 g)
  • 2 žlici gorčice
  • 1 žlica olja
  • 4 listi zelene solate
  • 1 paradižnik
  • 2 žlici kečapa
Čas priprave: 10 minut
Čas od začetka do konca: 15 minut

Priprava

Pečico segrejte na 70 stopinj. Žemlje prerežite na polovico in pogrejte v pečici. Liste solate operite in osušite. Paradižnik operite in narežite na tanke rezine.

Zrezke oplaknite, osušite in premažite z gorčico. V ponvi segrejte olje in na njem pri srednji temperaturi pecite zrezke po 2 minuti na vsaki strani.

Spodnji del žemelj premažite s preostalo gorčico, zgornji pa s kečapom. Na spodnji del žemlje položite solatni list, nanj zrezek in na zrezek rezino paradižnika. Pokrijte z drugim delom žemlje.

Namigi

Ljubitelji sira na zrezke že v ponvi položite rezino sira, pokrijte ponev in počakajte, da se sir stopi.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!