Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Skutni kolač brez dna

0
Sestavine za: en pekač
  • 500 g puste skute
  • 100 g malsa
  • 120 g sladkorja
  • 80 g pšeničnega zdroba
  • 3 jajca
  • 25 g praška za vaniljev puding (pribl.2/3 zavitka)
  • 1 žlička nastrgane limonine lupinice
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 zavitek vaniljeva sladkorja
  • 1 žlica ruma (po želji)
  • ščepec soli
Vir: prirejeno po receptu na strani gurman.eu
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 90 minut

Priprava

Obod pekača za torto premera 24 cm namastite z maslom, dno pa obložite s papirjem za peko.

Pečico segrejte na 175 stopinj. Beljake ločite od rumenjakov. Zmešajte zdrob, pecilni prašek in prašek za puding.

Penasto stepite maslo (sobne temperature), dodajte sladkor, vaniljev sladkor in limonino lupinico ter stepajte naprej. Nato dodajte rumenjake ter rum in stepajte, še toliko časa, da dobite svetlo penasto zmes.

Umešajte mešanico zdroba, nato pa previdno umešajte še skuto. Beljake s ščepcem soli stepite v čvrst sneg in ga previdno umešajte v testo.

S testom napolnite pripravljen pekač in na spodnjem nivoju pečice pecite približno 60 minut, do zlato rumene barve.

Pečen kolač vzemite iz pečice in pustite počivati v pekaču približno 10 minut. Nato ga zvrnite na rešetko in odstranite papir za peko. 

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!