Sladko kondenzirano mleko
Doma pripravljeno je mnogo cenejše kot kupljeno.
![]() | Sestavine za: 250 ml
Čas priprave: 5 minut Čas od začetka do konca: 1-2 uri |
Priprava
V posodi z debelejšim dnom zavrite mleko in sladkor.
Znižajte temperaturo tako, da mleko ne bo kipelo, ampak komaj vrelo, res rahlo. Odkrito kuhajte odkrito kakšno uro ali dve oz. toliko časa, da izpari približno polovica tekočine.
Vmes večkrat premešajte (približno vsakih 15 minut), da preprečite nastajanje kožice na mleku.
Precedite, napolnite v kozarce ali steklenice ter hranite v hladilniku.
Namigi
Če želite postopek pospešiti, lahko sicer mleko kuhate tudi na višji temperaturi, a v tem primeru morate stati zraven in mešati, da ne prekipi in se prismodi.
Med kuhanjem se bo mleko zgostilo in če uporabite rjavi sladkor (ali pa kuhate na previsoki temperaturi) tudi rahlo obarvalo rjavo.
foto: Thinkstock
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
