Telečja obara
Objavil/a vera dne 3. februar 2010
(št. glasov: 1 )
Bistra različica popularne slovenske jedi
Sestavine za: 6-8 oseb
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Priprava
Meso narežite na koške. Korenje in kolerabo olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in drobno sesekljajte.
V loncu segrejte olje in na njem rahlo popecite čebulo. Dodajte meso in zelenjavo ter takoj zalijte z vodo. Dodajte še začimbe ter počasi kuhajte približno 30 minut, da se meso zmehča.
Na kocu v obaro dodajte še sesekljan peteršilj. Lahko pa jo oplemenitite tudi s 100 ml suhega belega vina.
Namigi
Obaro ponudite z ajdovimi žganci, vanjo pa lahko zakuhate tudi žličnike.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
- Tiskalniku prijazna oblika