Prijava na E-novice

Z dobrim receptom se daleč pride

Telečja obara

2.01
V povprečju: 2 (št. glasov: 1 )

Bistra različica popularne slovenske jedi

Sestavine za: 6-8 oseb
  • 500 g telečjega mesa
  • 2 čebuli
  • 3 korenčki
  • 1 koleraba
  • 2 stroka česna
  • 1 vejica majarona (ali ščepec svežega)
  • olje
  • poper
  • sol
  • peteršilj
Čas priprave: 15 minut
Čas od začetka do konca: 45 minut

Priprava

Meso narežite na koške. Korenje in kolerabo olupite in narežite na kocke. Čebulo olupite in drobno sesekljajte.

V loncu segrejte olje in na njem rahlo popecite čebulo. Dodajte meso in zelenjavo ter takoj zalijte z vodo. Dodajte še začimbe ter počasi kuhajte približno 30 minut, da se meso zmehča.

Na kocu v obaro dodajte še sesekljan peteršilj. Lahko pa jo oplemenitite tudi s 100 ml suhega belega vina.

 

Namigi

Obaro ponudite z ajdovimi žganci, vanjo pa lahko zakuhate tudi žličnike.

Design by ThemeShark.com - Drupal Themes with bite!