Telečje zarebrnice z rožmarinom
Pečene v ponvi in pečici.
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 15 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Priprava
Česen olupite, rožmarinu osmukajte iglice in oboje drobno sesekljajte. Zmešajte s soljo, poprom in dvema žlicama oljčnega olja. Z mešanico natrite zarebrnice in jih pustite pokrite na sobni temperaturi približno 15 minut.
Pečico segrejte na 180 stopinj. V dovolj veliki ponvi segrejte preostalo oljčno olja, nanj položite zarebrnice in jih zlato rjavo popecite. Nato jih obrnite in popecite še na drugi strani. Zarebrnice prestavite v pekač in jih v pečici pecite še približno 10 minut.
V ponev zlijte vino in juho, odmočite prijete delce in pokuhajte. Po želji dodajte še žlico gorčice in/ali smetane ter postrezite z zarebrnicami.
Namigi
Če imate tanjše zarebrnice, peka v pečici ni potrebna.
Zarebrnice lahko namažete z zeliščno pasto že dan prej in jih preko noči shranite v hladilniku. Približno 15 minut pred uporabo jih vzemite iz hladilnika, da se ogrejejo na sobno temperaturo.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika