Rezanci s piščancem, bučko in papriko
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 30 minut Čas od začetka do konca: 30 minut |
Priprava
Meso, bučko in papriko oplaknite, obrišite, očistite in narežite na grižljaj velike koščke.
V večji ponvi (dovolj veliki za vse sestavine) segrejte 2 žlici olja in na njem popecite koščke piščanca z vseh strani. Meso solite, poprajte in odstranite iz ponve. Na isti maščobi nato popecite papriko in bučke, dodajte meso ter hranite na toplem.
Po navodilu na embalaži skuhajte rezance v večji količini osoljene vode. Kuhane odcedite in pri tem prihranite nekaj vode, v kateri so se kuhali.
Ponev z mesom in zelenjavo segrejte, zalijte s smetano, solite in poprajte, umešajte odcejene testenine ter vse skupaj med mešanjem segrejte. Če je jed presuha po žlicah dodajte malce vode, v kateri so se kuhale testenine. Še enkrat po okusu začinite in takoj ponudite.
Namigi
Nežen okus bučk in piščanca lahko vsakič male drugače nadgradite:
V omako dodjate od 3 do 4 liste žajblja in malce muškatnega oreščka. Lahko pa jo po orientalsko začinite s karijem ali čilijem ter namesto smetane uporabite nesladkano kokosovo mleko.
Namesto na krožnike, jed stresite v namaščen pekač, obložite z rezinami mocarele ali posujte s parmezanom in pod vročim žarom v pečici zlato rjavo zapecite.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika
