Gobova juha
![]() | Sestavine za: 4 osebe
Čas priprave: 20 minut Čas od začetka do konca: 45 minut |
Priprava
Čebulo in česen olupite in sesekljajte. Gobe otrite s krpo ali mehko ščetko in jih narežite na lističe. Krompir olupite.
V loncu segrejte olje in na njem stekleno podušite sesekljano čebulo. Še preden zarumeni, dodajte gobe, jih narahlo prepražite, dodajte česen in takoj zalijte z vodo. Solite, poprajte, dodajte lovor ter v juho naribajte krompir. Počasi kuhajte približno 15 minut.
Juho odstavite. Kislo smetano razredčite z malce juhe in vlijte v preostalo juho. Dodajte še sesekljan peteršilj in ponudite.
Namigi
Juho lahko izboljšate s 50 ml suhega belega vina ali z žlico belega kisa.
Od začimb lahko dodate še kumino in šetraj.
Juho ponudite v kruhovi skodelici ali z ajdovimi žganci.
Če želite, da je juha bolj nasitna, vanjo zakuhajte pest ajdove kaše.
Za bolj kremno juho, odvzemite nekaj kock krompirja, jih pretlačite in vrnite v juho.
Za bolj intenziven okus dodajte nekaj na drobno sesekljanih suhih jurčkov, skupaj z vodo v kateri so se namakali.
- Za komentiranje se prijavite oz. registrirajte
Tiskalniku prijazna oblika